Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Rendszeres kiadványok

seasons2

KONJUNKTÚRAJELENTÉS

A Kopint-Tárki több évtizede publikálja  a cég védjegyének is tekinthető Konjunktúrajelentését. Az évente négyszer megjelenő kiadvány átfogó képet nyújt a világgazdaság és az európai gazdaság aktuális helyzetéről, illetve egy fókuszált elemzést a kelet-közép európai és a magyar gazdaság állapotáról és kilátásairól. Magyarország vonatkozásában az elemzések fókuszában a GDP alakulása, a fogyasztás, az általános kormányzás, a fizetési mérlegek és a pénzügyi piacok állnak. A jelentés ezen túl összehasonlító táblákat tartalmaz a GDP növekedésről, a munkanélküliségről, inflációról és egy makrotáblát a Kopint-Tárki makrogazdasági előrejelzéseiről.

Kiadványunkra elő lehet fizetni az alábbi elérhetőségen.

Megrendelés:

Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. 1112 Budapest, Budaörsi út 45.

Rózsás Erika Titkárságvezető

tel.: +36 1 309-2695, fax: +36 1 309 2647,

e-mail: erika.rozsas@kopint-tarki.hu

 KONJUNKTÚRATESZT

A kiadvány a Kopint-Tárki feldolgozóipari konjunktúratesztjeinek összesített adatain, az adatokból származó információkon alapszik. A konjunktúratesztelést ma már több, mint 40 országban alkalmazzák a gazdasági helyzet és a gazdasági kilátások gyors felmérésére.

A kiadvány – a konjunktúratesztek eredményei alapján – többek között foglalkozik:

  • vállalkozások gazdasági helyzetével és rövid távú kilátásaival,
  • termelés tendenciáival, a cégek termelését akadályozó tényezőkkel,
  • készletek és a rendelésállomány alakulásával, a belföldi és az exportértékesítési tervekkel,
  • kapacitáskihasználás és a foglalkoztatás alakulásával.

Az elemzés nemcsak ágazatok, hanem különböző csoportképző ismérvek szerint is – pl. méret, tulajdonszerkezet, régió, termékek jellege – tartalmazza a felmérések eredményeinek értékelését. Kiadványunkra elő lehet fizetni az alábbi elérhetőségen.

Megrendelés:

Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. 1112 Budapest, Budaörsi út 45.

Rózsás Erika Titkárságvezető

tel.: +36 1 309-2695, fax: +36 1 309 2647,

e-mail: erika.rozsas@kopint-tarki.hu

 EUREN
Az EUREN (European Economic Network- Európai Gazdasági Hálózat), 1999-ben került megalapításra és jelenleg kilenc európai gazdaságkutató intézetet tömörít, köztük a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézetet. Az EUREN-t az Európai Unió nagy horderejű intézményi változásai közepette azzal a céllal hozták létre, hogy a lehető legpontosabb elemzések készülhessenek. Azóta rendszeresen publikál előrejelzéseket az euro-térség gazdaságáról és egyéb európai vonatkozású tanulmányokat.

WEF FELMÉRÉS

A svájci székhelyű Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) 1990 óta készíti globális versenyképességi riportját, amelyben a világ összes országát gazdasági, műszaki és társadalmi szempontból egy azonos keretrendszer szerint értékelik, rangsorolják. A számos hasonló tartalmú jelentés (IMD, Doing Business, Economic Freedom stb.) mellett a WEF riportja minden szempontból a legátfogóbb. Összesen több mint 150 mutatót tartalmaz, amelyek megfelelően súlyozva kiadják a világ versenyképességi rangsorát. A Globális Versenyképességi Indexet a Föld összes országában jegyzik, és a legmagasabb szinten foglalkoznak vele. A jelentés évente egyszer jelenik meg, tavaly összesen 142 országot dolgoztak fel benne a kutatók. A WEF a felmérés elkészítésének tekintélyes részét helyi kutatóintézetek bevonásával készíti el. Magyarországon a Kopint-Tárki (és jogelődje) már több mint 15 éve vesz részt a hazai felmérés elkészítésében.