Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Fiskális folyamatok átrendeződése a világgazdaság fontosabb országaiban, az EU-ban és Magyarországon

A tanulmány célja azoknak a fiskális folyamatoknak az áttekintése, amelyek az elmúlt 2 évben jellemezték az Európai Unió gazdaságait, azon belül is kiemelten a közép-kelet-európai országokat és Magyarországot.  A tanulmány elemzi az államháztartási kiadások rátájának változását az elmúlt 2 évben, és annak összetevői az EU-országokban, továbbá az EU28 államháztartási kiadások szerkezeti változásait, különös tekintettel az elmúlt 2 évre. A tanulmányban sor kerül a Stabilitási és Konvergencia Programok elemző áttekintésére, illetve az EU-alapokból folyósított támogatások makrogazdasági szerepének és szerkezetének nemzetközi összehasonlítására.
Készült a Költségvetési Tanács Titkársága számára, a KVT/41-1/2016. szerződés alapján.
Készítették: Matheika Zoltán, Vakhal Péter, Palócz Éva. A munkacsoportot vezette: Palócz Éva.
Budapest, 2016. szeptember 26.
A tanulmány itt érhető el.