Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Fiskális folyamatok átrendeződése a világgazdaság fontosabb országaiban, az EU-ban és Magyarországon

A tanulmány a fiskális folyamatok átrendeződését vizsgálja a válság hatására a világgazdaság szempontjából legfontosabb országokban. Összegző áttekintést nyújt az államháztartásokról válság előtt, alatt és után, illetve vizsgálja az államháztartási kiadások szerkezeti változásai a válság hatására napjainkig az EU tagállamokban. A tanulmány továbbá vizsgálja a kiadások belső szerkezeti változásának általános mutatóját,  kitekintést nyújt néhány fontosabb OECD tagállam költségvetési kiadási szerkezetének változásáról, és értékeli az államháztartási folyamatokat a gazdasági növekedés tükrében. Elemzi a hasonlóságokat és különbségeket az államháztartások kiadási szerkezetében, és a Strukturális és Kohéziós Alapokból folyósított támogatások felhasználásának nemzetközi összehasonlítását adja 2007 és 2013 között.
Készült a Költségvetési Tanács Titkársága megbízásából.
Készítették: Vakhal Péter, Palócz Éva, Serfőző Nóra, Pethő Annamária. A munkacsoportot vezette: Palócz Éva.
Budapest, 2015. november 15.

A tanulmány itt érhető el.