Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi és befektetési egyezmény komplex hatásvizsgálata a magyar gazdaságra

A tanulmány a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (Transatlantic Trade and Investment Partnership, rövidítve TTIP),  az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodást és annak hatását elemzi a magyar gazdaságra. Általános áttekintést nyújt a tervezett TTIP; a tárgyalások folyamatáról, a főbb célkitűzésekről és az EU-USA kereskedelemről. A magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok jelenlegi helyzetét elemzi a tanulmány, vizsgálva a kükereskedelmet, az export és import áruszerkezetet, valamint az USA szerepét a magyarországi tőkebefektetésekben. Az effektív vámtételeket is sorra veszi a magyar-amerikai külkereskedelemben, illetve a TTIP várható hatását vizsgálja a magyar külkereskedelmi folyamatokra.
Készült az Országgyűlés Hivatala Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa megbízásából (NFFT/25-1/2015).
Készítették: Nagy Ágnes, Palócz Éva, Tarnai Zoltán, Vakhal Péter. A munkacsoportot vezette: Palócz Éva.
Budapest, 2015. június 30.
A tanulmány itt elérhető.