Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Áttekintés a világgazdaság középtávú folyamatairól a magyar gazdaságra (növekedésre), államháztartásra gyakorolt hatásáról

A Kopint-Tárki csapata a Költségvetési Tanács Titkársága számára készített egy összefoglaló tanulmányt, melyben áttekinti a világgazdasági folyamatok magyar gazdaságra gyakorolt hatását. A tanulmány elemzi a növekedési folyamatokat a világgazdaságban, 2010-es évek második felére koncentrálva, továbbá a magyar külkereskedelmi kapcsolatok regionális jellemzőit a 2012-2016 közötti időszakban. A vizsgálat tárgya még a magyar export és import áruszerkezete 2012-2016 között, illetve a külkereskedelmi teljesítmény hatása a magyar gazdaság növekedésére, a nettó külső pénzügyi kötelezettségek és a költségvetési helyzet alakulása.
A tanulmányt készítették: Bogóné Jehoda Rozália, Kránicz Annamária, Nagy Ágnes, Nagy Katalin, Oblath Gábor, Palócz Éva. A munkacsoportot Palócz Éva vezette.
A tanulmány itt elérhető.