Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Alapozó előtanulmány a makrogazdasági és költségvetési előrejelzési módszertanokról

A Költségvetési Tanács megbízása egy olyan makromodell fejlesztését megalapozó tanulmányra irányult, amely lehetővé teszi az intézet elemzőképességének erősítését és különféle előre­tekintő elemzések, kivetítések, alappályák és alternatív forgatókönyvek készítését.  Tanulmányunkban javaslatot tettünk egy a Költségvetési Tanács által jól használható makromodell főbb elemeire; a modell főbb jellemzőire. A rövid távú makrogazdasági előrejelzésre alkalmas modell mellett azt is elemeztük, hogy a paksi nagyberuházás miképpen építhető be az általunk kidolgozott modellbe.
Megrendelő: Költségvetési Tanács
Készítették: Palócz Éva, Vakhal Péter
Budapest, 2014. október 31.

A tanulmány itt érhető el.