Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

A tagállamok kötelezettségteljesítéseinek vizsgálata a vállalkozások engedélyeztetéséről

A tanulmány azt vizsgálta, hogy a Versenyképességi és Innovációs Programban résztvevő tagországok (az EU 28, illetve Albánia, a volt Jugoszláv Macedón Köztársaság, Izland, Izrael, Törökország, Liechtenstein, Montenegró, Norvégia, Szerbia) mennyire tesznek eleget a vállalkozási engedélyeztetésre vonatkozó kötelezettségeiknek. A tanulmány eredményei az Európai Bizottság azon riportjába kerültek bele, ami az EU Versenyképességi Tanácsának 2014 májusi találkozójára készült.

Az engedélyeztetés a teljes “csomagot” jelenti a kötelező engedélyek, bizonyítványok, hitelesítések, felhatalmazások, és egyéb engedélyhez kapcsolódó dokumentumok, eljárások teljesítése)

A tanulmány a következő témákra fókuszált:

  • A nemzeti szakpolitikában megfigyelhető trendek
  • A kötelező engedélyek a vállalkozási tevékenység folytatásához az öt viszonyítási modellbe tartozó cég esetében
  • A határokon átnyúló működéshez szükséges engedélyek
  • Az engedélyek megszerzésével járó anyagi és egyéb terhek és  bonyodalmak
  • Az engedélyek és jogosítványok megszerzéséhez szükséges idő

A tanulmány az EU tagállamok és egyéb országok vállalásainak teljesítését vizsgálja arra vonatkozóan, hogy a különféle szakmák képviselőinek mennyi időbe telik engedélyt szerezni a vállalkozásuk elindításához 2014 kezdete óta.

A tanulmány az EU tagállamok és egyéb országok vállalásainak teljesítését vizsgálja arra vonatkozóan, hogy a különféle szakmák képviselőinek mennyi időbe telik engedélyt szerezni a vállalkozásuk elindításához 2014 kezdete óta.

Megrendelő: European Commission, DG Enterprise and Industry
Konzorciumvezető: Panteia
Lezárva: 2014 április