Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

A magyarországi munkaerő-helyzet áttekintése 2017 elején

A tanulmány a magyarországi munkaerőhelyzetet elemzi, 2017 eleji vállalati felmérésekre és a Munkaerő Központok adataira támaszkodva. A tanulmány kitér a betöltetlen álláshelyek illetve az adóék alakulására, hangsúlyt helyezve az álláskeresők és a foglalkoztatottak összetételére. Áttekinti és értékeli a közmunka rendszerét, annak legfőbb szabályait illetve foglalkoztatáspolitikai funkcióját, és elemzi az ütközéseket a vállalatok és önkormányzatok szempontjai közt, javaslatokat téve az érdekellentétek feloldására. A tanulmány átfogó képet ad továbbá az oktatás ls szakképzés aktuális helyzetéről, illetve becslést ad a megyei szintű többlet -munkaerőigényhez kapcsolódó átmeneti és tartós szállások költségvonzatáról.
Készült: a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megbízásából, No. 17/0444.
Készítette: Matheika Zoltán, Palócz Éva.
Budapest, 2017. március 9.

A tanulmány itt érhető el.