Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

A világgazdasági átrendeződések és hatásuk a magyar exportpiaci lehetőségekre, a gazdasági növekedésre és a költségvetésre

A külkereskedelemre épülő, nyitott magyar gazdaság növekedési kilátásai szempontjából meghatározó jelentőségűek a világgazdaságban végbemenő globális folyamatok. Ebben a tanulmányban a világgazdaság növekedési pólusainak eltolódásait, az egyes régiók várható konjunkturális helyzetét és erőpozícióját elemeztük, különös tekintettel a magyar export főbb felvevőpiacaira. Továbbá e globális folyamatba ágyazva vizsgáltuk a magyar külkereskedelem, export és import relációs- és termékszerkezetét, illetve a külkereskedelmi folyamatok külső pénzügyi egyensúlyi hatásait a feldolgozó iparra valamint a költségvetésre.

Megbízó: Költségvetési Tanács Titkársága

Szerződésszám: KVT-30-1/2014, Országgyűlés Hivatala finanszírozásában

Készítették: Ádám Zoltán, Nagy Ágnes, Nagy Katalin, Oblath Gábor, Palócz Éva, Serfőző Nóra, Vakhal Péter

Budapest, 2014. június 15.

A tanulmány itt érhető el.