Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

A bérek konvergenciája az Európai Unióban

Tanulmányunk célja, hogy összehasonlító vizsgálat alá vesse az EU új kelet-közép-európai tagországaiban (KKEU(10)) a bérek nemzetgazdasági szintű felzárkózását az EU csatlakozás után, valamint a nemzetközi pénzügyi krízist követő reálgazdasági válság hatását a bérkonvergenciára. A tanulmány kiemelt célja tehát hogy felmérje, milyen hatással volt a nemzetközi gazdasági válság a KKEU(10) országokban a korábbi években megfigyelhető felzárkózásra a régi tagországok bérszínvonalához, valamint hogy milyen változásokat hozott a válság a munkaerőpiacok rugalmasságában.
Készült a Gazdasági és Szociális Tanács számára.
A tanulmányt készítő munkacsoport: Palócz Éva (kutatásvezető), Hárs Ágnes, Matheika Zoltán, Nagy Katalin, Vakhal Péter.
Megjelent: Budapest, 2011 február.

A tanulmány itt elérhető.