Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Palócz Éva: Termelékenységi különbségek – alulnézetből

Műhelytanulmányok No. 48Palócz Éva: Termelékenységi különbségek – alulnézetből, a feldolgozóiparban és a szolgáltató ágakban. A külföldi és a belföldi tulajdonú vállalatok termelékenysége az Európai Unió országaiban, különös tekintettel Magyarországra és a Visegrádi országokra. Kopint-Tárki Műhelytanulmányok No. 48, 2015. augusztus.

A tanulmánya a külföldi és a belföldi tulajdonú vállalatok termelékenységét hasonlítja össze az Európai Unióban, azon belül is különös tekintettel Magyarország és a Visegrádi országok helyzetére. Arra a kérdésre keresi a választ, hogy az EU-országok közötti (munka)termelé­kenységi különbségek az egyes országokban és ágazatokban milyen mértékben tulajdoníthatók a külföldi és belföldi tulajdonú vállalati szegmens eltérő teljesítményének. A tanulmány letöltése

A tanulmány az OTKA 105660-k számú, Gazdasági felzárkózás és szerkezeti változások az EU új tagállamaiban: szolgáltatások versus áruk, és a bérszint-felzárkózás kérdései” című támogatási projekt keretében készült.