Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Valentinyi Ákos: A tulajdonosi szerkezet változása és hatása a vállalati magatartásra Magyarországon 1989-1991-ben

Részlet a műhelytanulmány bevezetőjéből:

“Minden valószínűség szerint a privatizációval kapcsolatos egyik legtöbbet feltett, s igen kevéssé megválaszolt kérdés az, hogy milyen gyorsan halad előre a privatizáció. Ezzel a kérdéssel lényegében azonos tartalmú, ha azt vizsgáljuk, hogy hogyan változott a magánkézben levő vagyontömeg nagysága az elmúlt évek folyamán. A ma rendelkezésre álló információk alapján aligha vállalkozna bárki arra, hogy erre pontos választ próbáljon adni, hiszen a gazdasági szervezetek tulajdonforma szerinti csoportosítása meglehetősen nehéz, szinte megoldhatatlan feladat. Elméletileg ugyan nem kizárt egy teljes körű felmérés készítése. Mindenesetre eddig senki sem tett rá kísérletet. Néhány szakértő pedig azt állítja, hogy a privatizációban résztvevők általános ellen érdekeltsége miatt a privatizációra vonatkozó információk határköltsége igen magas, tehát nem is igen várható, hogy valaha is rendelkezésünkre fognak állni pontosabb adatok.”