Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Nagy Katalin: EU-források a keletnémet tartományok újjáépítése szolgálatában

Részlet a tanulmány bevezetőjéből:

“A keletnémet tartományokra az újraegyesülés óta jellemző, hogy jelentős – noha csökkenő mértékű – szakadék tátong a belső fogyasztás és az általuk megtermelt GDP volumene között. Ezt a különbséget a szövetségi transzferek révén lehetett, illetve lehet napjainkban is fedezni. Ezek a transzferek tették lehetővé, hogy az alkalmazkodási folyamat a keletnémet tartományokban társadalmi robbanás nélkül menjen végbe és a szükséges áldozatok elviselhető keretek között maradjanak úgy, hogy közben az integrálódás viszonylag gyors ütemben haladjon előre.” […]