Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Palócz Éva et al: Az üzleti szolgáltatások helyzete Magyarországon

Részlet a tanulmány bevezetőjéből:

“Hosszú utat tett meg a közgazdasági gondolkodás a szolgáltatásokról szóló elméletek terén. Az út nem is időben, hanem érdemben volt hosszú. Hiszen még a szolgáltatásokat pár évtizeddel ezelőtt is, mint a gazdasági növekedés ütemét lassító tényezőt tartották számon, azaz alacsony és lassan növelhető termelékenységű szektornak tartották, amelyben a gépesítés, a standardizálás, és mindaz, ami a feldolgozóiparban a termelékenység növekedéséhez vezet, csak korlátozottan valósítható meg. A szolgáltatás-elméletek az ágazat részarányának folyamatos növekedését a gazdasági fejlődés következményének, eredményének tartották, s nem mint a növekedés egyik kiváltó okát, illetve fontos elemét határozták meg.” […]

A munkacsoport tagjai: Palócz Éva, Hamar Judit, Jutkusz Lilla, Hárs Ágnes, Bogó Rozália.

A munkacsoportot vezette: Palócz Éva

A teljes műhelytanulmány letölthető innen.