Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Palócz Éva et al: A külkereskedelmi termékforgalom adatainak konzisztenciavizsgálata

Részlet a tanulmány összefoglalójából:

A magyar külkereskedelem folyamatai az EU-csatlakozás után jelentős változást mutattak. Ez felkeltette a gyanút, hogy nem olyan adatvesztésről van-e szó az importban, amely a gazdasági folyamatokat a valóságosnál kedvezőbb színben tünteti fel. Tanulmányunkban elvégeztük az adatok elemzését makrogazdasági összefüggésben, a tükörstatisztikák felhasználásával, valamint egyedi ellenőrzésekkel. […]

A munkacsoport tagjai: Hüttl Antónia, Kiss Ádámné, Kovács Zoltán Ákos, Nagy Ágnes, Palócz Éva, Pénzes Petra

A munkacsoportot vezette: Palócz Éva

A műhelytanulmány elérhető az alábbi linken.