Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Tóth István János: Nem regisztrált lakossági vásárlások a kiskereskedelemben és a szolgáltatások piacán

Részlet a tanulmányból:

“Az alábbi tanulmányban arra teszünk kísérletet, hogy becslést adjunk a rejtett gazdaság hatóköréről a kiskereskedelem és a lakossági szolgáltatások területén és vizsgáljuk a nem regisztrált kereskedelmi forgalomban való részvétel és a háztartások egyes jellemzői közötti kapcsolatokat. Tudjuk, hogy a rejtett gazdaság csak egy szegmensének  – és vélhetően nem is a legnagyobb súlyt képviselő szegmensének – vizsgálatát tűzzük ki ezzel,  mégis értelmesnek tartottunk egy olyan kutatási koncepció kidolgozását, amely a rejtett gazdaságnak azt a részét vizsgálja, amellyel a lakosság nagy része nap mint nap szembekerül. Az itt érvényesülő magatartási szabályok azt is jelzik, hogy gazdasági aktorok normáiba mennyire épült be a gazdasági átmenet fontos feltételének tartott pénzügyi és adózási fegyelem. (Kornai, 1993)” […]

 

A tanulmányt készítő munkacsoport tagjai: Bóc Imre, Klauber Mátyás és Tóth István János.

A kötet szerkesztője: Tóth István János.