Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Czombos Rozália-Okruczky Katalin: A külkereskedelmi áruforgalom és a fizetési mérleg meghatározói az 1988-1997. években

Részlet a műhelytanulmány bevezetőjéből:

“A tanulmány az 1988-1997. évekre a külgazdasági folyamatok összetevőinek elemzése alapján keres választ arra, hogy az a sajátos tendencia, amely 1995-96-ban megtörte az áruforgalmi mérleg és a folyó fizetési mérleg korábban szokásos “párhuzamos” alakulását – az ugyanis, hogy a folyó fizetési mérleg az áruforgalmi mérlegnél kedvezőbben alakult -, milyen tényezőkkel magyarázható, és mennyiben tekinthető tartós tendenciaváltásnak. Elkerülhető-e az egyensúlyromlás a gazdaságpolitika eszközeivel? Az elmúlt évek tapasztalatai ugyanis azt bizonyítják, hogy a gazdaságpolitika számára a magyar gazdaság fejlődése szempontjából egyik legfontosabb kérdés a külső egyensúly alakulása, a hiányok finanszírozásának lehetősége, a megengedő hiány mértéke.” […]