Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Bóc Imre-Klauber Mátyás: A kilencvenes évek a belkereskedelemben

Részlet a műhelytanulmány bevezetőjéből:

“A magyar kereskedelem átalakulási folyamata mára lényegében lezárult. Szinte teljes körű a privatizáció, a külföldi tőke tömegesen áramlott és áramlik a kereskedelembe, üzletláncok, bevásárlóközpontok, hipermarketek épültek és épülnek. A kereslet-kínálati helyzet megfordult, a fogyasztásicikk-piac egészére a korábban elképzelhetetlenül gazdag választék és a túlkínálat vált jellemzővé. A kétségbevonhatatlan fejlődés ellenére az ágazat továbbra sem mentes a gondoktól. Problémákat okoz a kereskedelmi kultúra adott állapota, a higiénia színvonala, a kereskedelmi hálózat jelentős részének korszerűtlensége és mindenekelőtt a hazai kereskedelmi (kis- és közepes) vállalkozók tőkeszegénysége, az ágazat alacsony jövedelemtermelő képessége, a hitellehetőségek elégtelensége.” […]

A műhelytanulmány letölthető az alábbi linkre kattintva.