Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

2013/TAVASZ - MEGTÖRT A JÉG

A Kopint-Tárki tavaszi feldolgozóipari konjunktúratesztje komoly változásokat mutat az ágazatban, hiszen mind a jelenlegi helyzetet, mind a kilátásokat mérő indikátorok mindegyike elmozdult a tavaly téli mélypontról. Az indikátorok jelenleg a stagnálást jelentő 50 pont környékén mozognak, ami ha növekedést nem is, de legalább a zuhanás végét jelzik.

 

KJ teszt_barométer_bizalmi_v2

 A konjunktúra barométer a januári 31 pontról áprilisban 54-re, a bizalmi index 40 pontról 53 pontra emelkedett. A hirtelen javulás természetesen kedvező jel, hatását azonban két szempontból is óvatosan kell értékelni. Egyrészt, az index emelkedése rendkívül alacsony szintről történt, hiszen a januári 31 pontos barométer-index az elmúlt 25 év konjunktúra-tesztjei között a legalacsonyabb értéket jelentette. A 2013 áprilisában mért 53-54 pontos érték pedig csupán a 2008 őszi, a válság kitörését közvetlenül követő időszak szintjét érte el. A mostani index tehát még messze van egy kiegyensúlyozott gazdasági helyzetet jellemző indikátortól. Másrészt, ma még nem lehet megítélni, hogy vajon tartós javulásról vagy átmeneti kiugrásról van-e szó.

Töltse le az elemzés sajtóközleményét sajtóközleményét!