Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Palócz Éva: A foglalkoztatási ágazati szerkezetének eltolódása 1980-2010 között Magyarországon és néhány környező országban

A tanulmány a magyar foglalkoztatás ágazati szerkezetét nemzetközi összehasonlításban vizsgálj130830_A szolgáltató ágazatok aránya a foglkoztbana, különös tekintettel a Magyarországhoz hasonló adottságokkal rendelkező Csehországgal és Szlovákiával, valamint a lényegesen fejlettebb, a szocialista örökséggel nem terhelt Ausztriával való összevetésre. A tanulmány áttekinti a foglalkoztatottak ágazati megoszlását árutermelő, illetve szolgáltató szektor bontásban, illetve ennél mélyebb alágazati tagolásban. Bemutatja azokat az okokat, amelyek a gazdasági fejlődéssel párhuzamosan mindenhol a szolgáltató ágazatok növekvő foglalkoztatási részarányához vezetnek, és értékeli annak következményeit.

A tanulmány az OTKA 105660-k számú „Gazdasági felzárkózás és szerkezeti változások az EU új tagállamaiban: szolgáltatások versus áruk, és a bérszint-felzárkózás kérdései” című támogatási projekt keretében készült.

A tanulmányt készítette: Palócz Éva.

Töltse le a tanulmányt!