Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Negyedéves növekedési előrejelzés

Miután a második negyedévi GDP-adat – 2,7%-os növekedés az előző év azonos negyedévéheNegyedéves növ előrejel_2015 3z képest, 0,5%-os növekedés az előző negyedévhez viszonyítva – már semmiféle pozitív meglepetést nem okozott, sőt, az optimistább előrejelzők számára csalódást jelentett, az idei évre vonatkozó előrejelzések átlagának emelkedése megtorpant. A júliusra és augusztusra vonatkozó nem túl kedvező adatok hatására azután – a Consensus Economics szerint – októberre kismértékben még csökkent is az előrejelzések átlaga, 2,8%-ra, és a legoptimistább előrejelzők is leszállították idei becslésüket 3,3%-ról 3,1%-ra. A Kopint-Tárki ennél árnyalatnyival lassúbb, 3%-os növekedést vár az idén.

A KSH november 13-án teszi közzé a harmadik negyedéves GDP-re vonatkozó előzetes adatokat, amelyek nagymértékben meghatározzák majd, a növekedési dinamikáról alkotott képet. Intézetünk 2,6%-os év/év növekedést vár a harmadik negyedévre – töltse le az erre vonatkozó előrejelzést!