Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

"Versenyképesség: Magyarország a világ közepén"

“A WEF adatai alapján a 12 versenyképességi pillért összesűrítve, azt mondhatjuk, hogy Magyarország egyre inkább leszakad korábbi versenytársaitól, amelyek helyébe újak lépnek. Csehország és Lengyelország számára hazánk már régen visszaszorult az FDI-ért folyó versenyben, a balti államokkal legfeljebb az általunk kiszolgált piacok méretében tudjuk felvenni a versenyt. A száz százalékban hazai vállalatok aránya a nagy hozzáadott értéket előállító cégek körében csekély mértékű, az ország leginkább munkaerejével vesz részt a globális termelési láncokban ahelyett, hogy tudásával tenné, a K+F-központokon keresztül. Versenyképességi szerkezetünkhöz jelenleg leginkább Bulgária és Románia áll a legközelebb, nem meglepő, hogy ez csak 63. helyre elegendő”- írja Vakhal Péter a Világgazdaság Online-on.