Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Újra lendületben az ipar

Ahogy azt remélni lehetett, augusztusban visszatért a jó ütemű, 6,8%-os év/éves növekedés az iparban a júliusi stagnálás után. A jelek szerint a meglepően gyenge júliusi teljesítmény a tavalyi évtől eltérően ütemezett nyári gyárleállásoknak az eredménye volt, nem pedig egy kedvezőtlen irányú trendváltás kezdete. A szezonálisan és munkanappal kiigazított termelési volumen az előző hónaphoz képest 5,5%-kal emelkedett, ami több mint kompenzálja a júliusban mért 4,2%-os visszaesést.

Így visszatért az év első hat hónapjában megfigyelt emelkedő trend, és a idei első nyolc havi átlagos termelésnövekedés meghaladta az 5%-ot, ha csak egytized százalékponttal is. Miután a külső gazdasági környezet továbbra is kedvező, a termelés emelkedő trendjének folytatódására számítunk, és az év/éves növekedés az év fennmaradó harmadában gyorsabb lehet, mint az eddig mért halmozott ütem.

Vágólap-1 Vágólap-2