Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Újabb jegybanki kamatvágás

130924_alapkamatA jegybank monetáris tanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően 20 bázisponttal 3,60%-ra mérsékelte az alapkamatot, ami új történelmi kamat-mélypontot jelent. A jegybanki közlemény szerint a külső és belső gazdasági folyamatok – a globális pénzpiacok számára meghatározó jegybankok laza monetáris politikája és az alacsony külső inflációs dinamika, illetve a jelentős részben a szabályozott árak csökkenésére támaszkodó hazai dezinfláció és a továbbra is fennmaradó negatív kibocsátási rés – az augusztusival megegyező kamatvágást indokolt. Sőt, a közlemény szerint a külső és belső folyamatok várható alakulása – a globális pénzügyi környezet stabilizálódása, illetve a gyenge beruházási dinamika és a laza munkapiaci feltételek közepette – további óvatos kamatcsökkentésre kerülhet sor. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre nyilván nem tudható. Ha a Fed a legutóbbi döntésével ellentétben egyszer valóban megkezdi a monetáris enyhítési politikája keretében havonta megvásárolt államkötvények mennyiségének csökkentését, akkor az mindenesetre korlátot szab majd a további hazai kamatvágásoknak.