Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Új lendületet vett az ipar márciusban

Az előzetes adatok szerint márciusban az ipar kiigazítatlan termelési volumene 12,8%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A munkanaphatás ugyan besegített, de a havi növekedés még munkanaphatás nélkül is figyelemre méltó, 9,4%-os volt. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy a szezonálisan és munkanappal kiigazított termelési volumen, ráfejelve a februári megugrásra, márciusban valamelyest tovább emelkedett az előző hónaphoz képest. Összességében az első negyedévben az ipari termelés 7,5%-kal bővült év/éves alapon, ami a tavalyi évi vergődés után kifejezetten kedvező évkezdetet jelent.

Az idei év egészét tekintve azonban a növekedés ennél jóval szerényebb lesz. Egyrészt az első negyedévi növekedési ütemet a kiugróan alacsony bázis is segítette, különösen márciusban. Másrészt pedig a munkanaphatás nemcsak márciusban, de a negyedév egészében is kedvező volt, miközben a következő három negyedév mindegyikében – és az év egészét tekintve is – a munkanaphatás negatív lesz, miután éves összesítésben két munkanappal kevesebb lesz az idén, mint 2016-ban. Így az év további részében az ipari növekedés komoly lassulására, éves átlagban 3-4%-os bővülésre számíthatunk.

Ipar szezvolhu ipar yoy hu