Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Megugrott a kiskereskedelem dinamikája

Az előzetes adatok szerint januárban mind a munkan140305_kiskerapokkal kiigazított, mind pedig a nyers kiskereskedelmi forgalom volumene 3,9%-kal bővült az előző év azonos hónapjához képest, ami a tavaly novembert leszámítva sokéves rekord. A növekedés szerkezete is kedvező volt: mindhárom fő üzletcsoportnál 3,5%-ot meghaladó növekedést mértek, a leggyorsabb ütemet (4,3%) a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelem produkálta.

A váratlanul kedvező januári adatot egy hónappal korábban, decemberben a várakozásokhoz képest lanyha forgalomnövekedés előzte meg. Ez a tény – a meglepően gyenge decemberi bérdinamikával együtt – azt a feltevést erősíti, hogy a versenyszférában az év végi jutalmak jelentős részét januárban fizették csak ki, és ez lökést adhatott januárban a háztartások vásárlási kedvének. Így lehetséges, hogy a nagyon kedvező januári adat egyszeri kiugrás, és az év további részében ennél mérsékeltebb lesz a kiskereskedelmi forgalom volumennövekedése.