Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Megbicsaklott az ipar

2018.01.08.

Az előzetes adatok szerint novemberben váratlanul alacsony, 3,4%-os volt az ipari termelés kiigazítatlan és munkanappal kiigazított év/éves növekedési indexe. Az előző hónaphoz viszonyítva a (szezonálisan és munkanappal kiigazított) termelési volumen 2,1%-kal csökkent. Ennél rosszabb hó/hó visszaesést az idén csak júliusban mértek, a nyári gyárbezárások miatt.

Habár a jövő évi növekedési kilátásokat a kedvezőtlen novemberi adat nem érinti, az idei növekedési teljesítményre vonatkozó várakozásokat vissza kell fogni valamelyest. Az első 11 havi átlagos növekedési ütem 5,2%-os volt – az első 10 havi 5,4% után – amihez képest az egész évi átlag várhatóan még alacsonyabb lesz: még ha a szezonálisan kiigazított termelési volumen megugrik is decemberben, az erős negatív munkanaphatás miatt a decemberi év/éves növekedési ütem aligha fogja meghaladni a novemberit.

Vágólap-1 Vágólap-2