Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Még mindig dinamikusan nőnek a beruházások

beruhazas_excel_11.282014 harmadik negyedévében a nemzetgazdasági beruházások növekedési üteme a várakozásoknak megfelelően mérséklődött, ám a 16,3%-os dinamika még mindig nagyon kedvezőnek mondható. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy a lassulás egyoldalúan a vállalati szektorban ment végbe: az 50 fősnél nagyobb vállalatok beruházásai 11,8%-kal bővültek a harmadik negyedévben, ami nem rossz, de jelentős fékezést jelent a második negyedévi közel 24%-os ütemhez képest. Az állami beruházások növekedési üteme eközben ismét 30% fölé gyorsult.

A versenyszféra beruházás-növekedésének lassulása alapvetően a feldolgozóipari beruházások lefékeződésének tudható be (a második negyedévi 33,3%-ról 10,8%-ra). A költségvetési szférában mért magas növekedés pedig a közigazgatás-védelem ágazatban (illetve a víz- és szennyvízágazatban) mért gyorsulásból adódott. A fentiek eredményeképpen a feldolgozóiparnak az összberuházások növekedéséhez való hozzájárulása immár elmaradt a vasút-, közút- és autópálya-építések által fűtött szállítás-raktározás ágazatétól.