Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Ismét forgalomnövekedés a kiskereskedelemben

131003_KiskerAz augusztusi előzetes kiskereskedelmi adatok szerint a munkanapokkal kiigazított forgalom volumene 1,5%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest, ami enyhe gyorsulást jelent az 1,2%-os júliusi növekedéshez képest. E131003_Kisker_2z egyben azt is jelenti, hogy – miután a júniusi volumenindexet a KSH visszamenőlegesen enyhén negatívról zérusra korrigálta – immár ötödik hónapja nem csökken a kiskereskedelmi forgalom munkanaphatással kiigazított volumene az előző évhez képest, a szóban forgó öt hónap átlagában pedig 1,7%-kal nőtt.  Ezenfelül a kedvező augusztusi adat hatására a kiskereskedelem idei halmozott dinamikája is pozitívra változott: az első nyolc hónap átlagában a naptárhatással kiigazított volumen 0,2%-kal meghaladta az előző év azonos időszakában mért volument.

Szintén pozitív fejlemény, hogy immár második hónapja mindhárom fő üzlettípusnál 1% körüli, vagy a feletti növekedési ütemet regisztrálnak. Az a tény, hogy valamennyi fő termékkategóriánál stabilizálódni látszik a pozitív növekedés, megerősíti, hogy a háztartások fogyasztási szintjük enyhe emelésével reagáltak a reáljövedelem terén végbement szerény mértékű pozitív fordulatra. A jövedelmekhez hasonlóan a fogyasztás lassú emelkedése is folytatódni fog az év fennmaradó részében és 2014-ben is.