Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Ipar: folytatódó erős növekedés

Az140306_Ipar_HU előzetes adatok szerint januárban mind a nyers, mind a munkanappal kiigazított bruttó ipari termelés ütemesen, 6,1%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. Ez azt jelenti, hogy az idei év elején zavartalanul folytatódott a tavalyi év utolsó negyedévére jellemző dinamika.

Legalább ennyire örvendetes, hogy a szezonálisan és munkanappal kiigazított adat szerint idén januárban az ipari termelés abszolút volumene magasabb volt, mint 2013 folyamán bármikor. Ez egyben annak a megerősítése, hogy a tavaly decemberi alacsony termelési volumen csak kilengés volt. A továbbiakban a termelés volumenének folytatódó trendszerű emelkedése várható, habár az év/éves növekedési ütem a kiugróan kedvező januári dinamika alatt maradhat.