Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Gyorsuló növekedés az iparban

Az előzetes adatok szerint 2019 februárjában az ipari termelés volumene 5,9%-kal, a tavalyi éves és a januári ütemet is jócskán meghaladóan bővült. Az előző hónaphoz viszonyítva decemberben a (szezonálisan és munkanappal kiigazított) termelési volumen 1%-kal emelkedett. Az év első két hónapjában az átlagos növekedési ütem 5,2%-os volt, ami határozottan biztató évkezdet.

A KSH közleményéből kiderül, hogy a növekedés az ipari alágak széles körét érintette, mégis vezető szerepet játszott a két legnagyobb súlyú alág, a megelőző két évben gyengén teljesítő autóipar, illetőleg az elektronikai ipar. Az első két hónap megerősíteni látszik azt a várakozásunkat, hogy az idén pozitív irányú korrekcióra kerül sor az autóipari teljesítményben, és ezzel együtt az ipari exportértékesítésben is.

Most már lényegében biztosra vehető, hogy az ipari növekedés az idén kedvezőbben alakul a 2018. évinél. A februári adat alapján továbbá megerősödni látszanak a 4,5%-os éves ipari növekedési előrejelzésünkhöz kapcsolódó felfelé mutató kockázatok.

Vágólap-2 Vágólap-3