Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Gyenge évkezdet az iparban

160317_IparAz előzetes adatok szerint az ipar kiigazítatlan termelési volumene januárban 0,2%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest, amire közel két és fél éve nem volt példa. A konjunkturális folyamatokat jobban tükröző munkanappal kiigazított volumen 2,2%-os növekedése még mindig jócskán alatta marad a várakozásoknak. A gyenge év/éves dinamika oka, hogy – ellentétben az elmúlt két évvel – a szezonálisan és munkanappal kiigazított volumen januárban érdemi növekedés helyett minimálisan csökkent az előző év decemberéhez képest.
Mivel jelentős negatív trendváltást sem a rendelésállomány alakulása, sem a vállalati felmérések nem sugallnak, egyelőre feltételezhető, hogy a kedvezőtlen januári adat átmeneti hatások következménye.