Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Gellert kapott az ipar márciusban

Az előzetes adatok szerint márciusban az ipari termelés 2,4%-kal csökkent az előző év márciusához képest. Habár az erős negatív munkanaphatás miatt számítani lehetett a növekedési ütem drasztikus lelassulására, a 2%-ot is meghaladó negatív növekedés csalódást keltő. Az előző negyedévhez viszonyított (szezonálisan és munkanappal kiigazított) termelési volumen 0,7%-kal volt alacsonyabb, mint e megelőző hónapban, és ezzel egyben a januári szintet is alulmúlta. Az év első negyedévében az ipar átlagosan mindössze 2,5%-kal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Még a munkanappal kiigazított első negyedévi növekedés is meglehetősen mérsékelt, 4,2%-os volt. A továbbiakban a növekedési ütem gyorsulására lehet számítani – részben a tavalyi év második felében megcsappant növekedés, vagyis a gyenge bázis miatt, részben pedig mert az autóipar várhatóan új erőre kap a belépő új kapacitások nyomán. Ám kérdés, hogy a gyorsulás elég látványos lesz-e ahhoz, hogy az év egészét tekintve az átlagos növekedés érdemben túlszárnyalja a 6%-ot.

Vágólap-1 Vágólap-3