Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Folytatódó növekedés az iparban

2019 novemberében az ipari termelés 3,6%-kal bővült az előző év azonos időszakához képest az előzetes adatok szerint. Ez ugyan számottevően elmarad az első tíz hónap átlagától (6,3%), de jórészt a negatív munkanaphatás miatt. A munkanappal kiigazított év/éves növekedési ütem 5,7%-os volt, ami csupán mérsékelt – és a várakozásoknak megfelelő – lassulást jelez.

Így a novemberi adat összhangban van azzal a várakozásunkkal, hogy éves átlagban 6% körüli ütemben, ezen belül az utolsó negyedévben 5%-ot meghaladóan nő az ipari termelés. A jövő év folyamán azonban – a folytatódó európai ipari dekonjunktúrára való tekintettel – ennél jelentősebb lassulásra lehet számítani az iparban.