Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Folytatódó erőteljes növekedés az iparban

A KSH el140508_Ipari termelés_2őzetes adatai szerint márciusban folytatódott az ipari termelés előző hónapokban megfigyelt gyors bővülése. A kiigazítatlan volumenindex egyenesen 10,6%-osra gyorsult, de a konjunktúrafolyamatokat jobban tükröző munkanapokkal kiigazított termelésnövekedés a februárival jóformán megegyező 8,1% volt az előző év azonos hónapjához képest. A kiigazítatlan volumen első negyedévi növekedése 8,4%-os volt.

140508_Ipari termelés_1A szezonálisan és munkanappal kiigazított termelési volumen előző hónaphoz viszonyított 0,4%-os bővülése is a termelés volumenének változatlanul emelkedő trendjéről tudósít. A továbbiakban az ipar növekedési ütemének bizonyos fokú mérséklődésére számítunk, ugyanakkor az idei éves növekedés így is megközelíti, esetleg meghaladja a 6%-ot.