Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Folytatódik az ipar gyengélkedése

Az előzetes adatok szerint az ipari termelés októberben 5,9%-kal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Ez első látásra jó ütemnek látszik, de a munkanappal kiigazított növekedés mindössze 3,3%-os volt, vagyis az ipari növekedés továbbra is csak gyenge közepes. Míg a szezonálisan és munkanappal kiigazított termelési volumen tavaly októberben jócskán magasabb volt, mint a megelőző kilenc hónap bármelyikében, addig idén októberben a volumen nem ment túl a szeptemberi – nem túlságosan impresszív – szinten.

Feltehető, hogy mind eddig, most is az ipari exportértékesítés fogja vissza a növekedést, és hogy ezen belül az autóipar nehézségei változatlanul akadályozzák a kibontakozást.

Vágólap-3 Vágólap-4