Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Erősen zárta az évet az ipar

Az előzetes adatok szerint 2018 decemberében az ipari termelés volumene 5,4%-kal, a tavalyi év átlagát jóval meghaladó ütemben bővült az előző év decemberéhez képest. A munkanappal kiigazított év/éves növekedési ütem (5,7%) a második legmagasabb havi ütem volt 2018-ban, az extrém kiugrást produkáló január mögött. Az előző hónaphoz viszonyítva decemberben a (szezonálisan és munkanappal kiigazított) termelési volumen 2,5%-kal emelkedett, ami az augusztusi korrekciós ugrást leszámítva a legmagasabb hó/hó ütem 2018-ban. A tavalyi év egészét tekintve az ipari termelés növekedési üteme ezzel együtt szerény, 3,6%-os volt.

A KSH közleményéből sejthető, hogy a növekedéshez komolyan hozzájárult az autóipari kibocsátási volumen előző havihoz mért drasztikus megugrása. Ezenfelül erős növekedést produkált a tavalyi év egész tekintve is átlag felett teljesítő elektronikai ipar is.

A bizonytalanságok ellenére jelenleg arra számítunk, hogy az ipari növekedés az idei évben is gyorsabb lesz a tavalyi átlagnál – ideális esetben elérheti az 5%-os ütemet is. Ebben jó eséllyel szerepe lesz az autóipar élénkülésének is, noha januárban e területen átmeneti visszaesést okoz az egyhetes Audi-sztrájk.

Vágólap-1 Vágólap-2