Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Élénkülő ipari termelés

Az előzetes adatok szerint júliusban az ipari termelés 4,8%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. Ez természetesen jó hír a júniusi enyhe visszaesés után, de a nyers szám eltúlozza az élénkülés mértékét: a munkanaphatással kiigazított adatok szerint az ipari termelés volumene 2,5%-kal nőtt júliusban, a júniusi 1,7% után.    Valószínűsíthető, hogy ehhez az exportértékesítés növekedési ütemének gyorsulása érdemben hozzájárult, ha nem is az export abszolút volumenének megugrása, hanem inkább az alacsonyabb bázis miatt. (Ebbe az irányba mutatnak az előzetes külkereskedelmi adatok.)

A szezonálisan és munkanappal kiigazított termelési volumen is minimálisan tovább nőtt júliusban az előző hónaphoz képest, és – a viszonylag alacsony bázis miatt – az előző év júliusához képest is. A termelés szezonálisan kiigazított volumene a tavalyi év átlagos szintje felett maradt, és valószínűsíthető, hogy ez lesz jellemző az év további részében is. A 2013. évi ipari termelésnövekedésre 130906_Ipar_elozo evi atlag130906_Ipar_kiigvonatkozó prognózisunk továbbra is 0,5%.