Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

3,4%-on a jegybanki alapkamat

Az MNB Monetáris Tanácsa (MT) várakozásunknak és a piaci konszenzusnak megfelelően 3,4131029_MNB_alapkamat%-ra csökkentette a jegybanki alapkamatot, ami új történelmi rekord. Mivel a lépés megfelelt a piaci várakozásnak, nem váltott ki erősebb befektetői reakciót. Az MT álláspontja szerint az infláció középtávon is gyenge marad, ami továbbra is laza  monetáris politikát indokol. Ezért “az inflációs és reálgazdasági kilátások alapján, az ország kockázati megítélésének figyelembevételével sor kerülhet még óvatos kamatcsökkentésre” – áll a hivatalos közleményben. Ez összhangban áll előrejelzésünkkel, miszerint az év végéig további mintegy 30 bázispontnyi kamatcsökkentés várható.