Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

2,85% az alapkamat

140121_MNB Alapkamat A decemberi 20 bázispontos csökkentés után a jegybank Monetáris Tanácsa mai ülésén 15 bázisponttal – tehát a 10 bázispontos elemzői konszenzusnál nagyobb mértékben – csökkentette az alapkamatot. A jegybanki közlemény a szokásos indokokat hozza fel a kamatcsökkentés melletti érvként: tartósan alacsony inflációs nyomás, támogató nemzetközi környezet, a potenciálistól elmaradó hazai gazdasági kibocsátás. A jegybank várakozása szerint ezek a feltételek középtávon is fennmaradnak, így a kamatcsökkentési ciklus tovább folytatódhat. Nem világos, hogy ebben a keretrendszerben hol lehet a csökkentési ciklus alja, mint ahogy az sem tudható, hogy a szabályozott energiaárakba való erőteljes adminisztratív beavatkozás nélkül hogyan alakulna az infláció, illetve a rezsicsökkentési kampány végeztével fenntarthatónak bizonyul-e a mostani inflációs dinamika.