Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

2,4%-on az alapkamat

Az MN140527_AlapkamatB Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően, 10 bázisponttal, 2,4%-ra mérsékelte a jegybanki alapkamatot. Ez új történelmi rekord, és egyben a 2,5%-os lengyel alapkamatnál alacsonyabb szint, ami Lengyelországnak a magyarnál sokkal jobb hitelminősítésének fényében érdemel figyelmet. A vártnál alacsonyabb – az idei év átlagában előrejelzésünk szerint mindössze 0,5%-os – infláció és a pénzpiaci helyzet stabilizálódása tette lehetővé a mai csökkentést, amit várakozásunk szerint az év végéig még további 20 bázispontnyi kamatvágás követhet. A jövő év végére viszont a megélénkülő infláció miatt ismét 3%-os alapkamatot várunk. Egy esetleges kedvezőtlen nemzetközi pénzpiaci fordulat esetén a jelenlegi rendkívül alacsony kamatszint nyilván növeli a magyar gazdaság kiszolgáltatottságát, erre azonban pillanatnyilag nem mutatkozik jelentősebb esély, és az EKB monetáris könnyítési szándékai a korábbinál megengedőbb európai monetáris környezetet eredményeznek.