Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

1,2%-os gazdasági növekedés tavaly

Az előzetes adatok szerint 2013 utolsó negyedévben a GDP 2,7%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ez a leggyorsabb ütem nem csak az idei év, hanem az utolsó hét év viszonylatában. Ennek nyomán a tavalyi év egészét 140214_GDP_2_HU jellemző, naptárhatással kiigazított gazdasági növekedési ütem 1,2%-t ért el, hajszálpontosan azonosat a decemberi Konjunktúrajelentésünkben jelzettel. Negyedév/negyedév alapon a tavalyi negyedik negyedévben 0,6%-kal bővült a gazdaság; a szezonálisan kiigazított GDP-volumen szintje pedig a tavalyi negyedik negyedévben maga140214_GDP_1_HUsabb volt, mint 2009 kezdete óta bármikor. A KSH közlése szerint a növekedés alapvetően a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar teljesítménybővülésének volt betudható; míg felhasználási oldalon feltehetően a nettó export és a beruházások járultak hozzá a leginkább. Várakozásunk szerint a GDP volumenének negyedév/negyedéves bővülése idén sem fékeződik le érdemben, így 2014 egészében 2,2% körüli növekedésre számítunk.