Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Szörfi Béla, az EKB közgazdásza tartott előadást a Kopint-Tarki-ban

 

 

Az előadás diái innen elérhetőek, egy rövid részlet pedig itt megnézhető.

A gazdasági válság egyenetlen hatásai az euróövezet munkaerőpiacaira

Szörfi Béla (a Kopint-Datorg egykori elemzője) az Európai Központi Bank most publikálás előtt álló tanulmánya kapcsán tartott nálunk előadást 

A globális pénzügyi és gazdasági válság(ok)  az euróövezet munkaerő piacaira drasztikus hatással bírt(ak). A válság első hulláma 2008 és 2009 között, a második 2011-2013 között következett be.  Az euróországok némelyike szinte érintetlenül vészelte át a válságokat, míg másokban magas szintű és tartós munkanélküliség állt be. A szektorális és a szakpolitikai tényezők kölcsönhatásai komoly szerepet játszottak abban, hogy az egyes országok a sértetlen vagy a “stresszes” csoportba sorolódtak-e. A folyamatban lévő strukturális reformok ellenére még mindig részleges és egyenetlen a fejlődés az eurótérségben.

Szörfi Béla 2012 óta dolgozik az Európai Központi Banknál. Az eurózóna munkaerőpiacai az egyik kiemelt kutatási területe.  Korábban a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott (2008-2012), 2004 és 2008 között pedig a Kopint-Datorg elemzője volt.  A Corvinus egyetemen és a CEU-n szerezte a közgazdász diplomáit.