Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Megjelent a Világgazdasági Fórum Versenyképességi Indexe

 

Magyarország 3 helyet rontva jelenleg a 63. legversenyképesebb a világ 148 országa közül, derült ki a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) legfrissebb kutatásából, amelyben a Kopint-Tárki a genfi székhelyű intézet hazai partnere. Hazánk továbbra is leginkább az intézményrendszer hiányosságai miatt szenved versenyhátrányt, amely a többi mutatóra is rányomta a bélyegét. Ezzel szemben Közép-Kelet Európában Magyarország helyezése közepesnek mondható, hiszen Szlovákia, Románia és Horvátország is hátrább sorolódott, míg Szlovéniával egy szinten állunk. Előttünk a Balti államok, Lengyelország, Csehország és Bulgária áll a 2004 után csatlakozott tagállamok közül.

Forrás: WEF

A sajtótájékoztató teljes szövege letölthető.