Tisztelt Látogató!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel irodánk 2020. március 16-tól átmenetileg zárva tart, kollégáink távolról dolgoznak. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez idő alatt a vezetékes telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni, ám kollégáinkat mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül elérheti. Javasoljuk az info@kopint-tarki.hu központi e-mail cím használatát.

Kérjük, tartsák be a járványügyi szabályokat, és vigyázzanak magukra!

A Kopint-Tárki munkatársai

Dear Visitor,

Owing to epidemic outbreak we concluded to temporary shut down our office from March 16th. Please be advised that during that time we are unable to answer the office phone calls, however our colleagues are available through e-mail or mobile phone. Please use info@kopint-tarki.hu in any case.

Please obey the epidemic rules and stay safe!

The associates of Kopint-Tárki
CLOSE

Mérsékelt javulás, új kockázatok - Bemutattuk az idei évre szóló első Konjunktúrajelentésünket

Az euróövezetben az idei évre javuló kilátásokkal számolunk, s a hangulatindikátorok javulása alapján arra lehet következtetni, hogy az élénkülés a gazdaság egyre szélesebb bázisán lesz érezhető. Közép-Kelet Európában a defláció mellett lassítja a térség gazdaságát az orosz recesszió, amit ellensúlyozhat az EKB likviditás bővítő programja, valamint a tagállami fiskális szigor enyhülése. Japán szerény GDP növekedésre számíthat 2015-ben, Oroszország, részben az alacsony olajárak, részben az Ukrajnával való konfliktus miatt nagyon sérülékeny, akár 5%-kal is zsugorodhat a GDP-je, a kínai gazdaság növekedése lassul, míg az amerikai és a német gazdaságok töretlenül erősödnek.

A magyar gazdaság vonatkozásában idén a húzóerőt a magánfogyasztás veheti át, a bruttó keresetek 3,5% körüli növekedése és a foglalkoztatás enyhe növekedése mellett. A Kopint-Tárki a háztartások fogyasztásának a GDP növekedésével azonos, 3-3,5%-os növekedését jelzi előre.

A Konjunktúrajelentés Powerpoint bemutatója innen letölthető.

A 2015/1 Konjunktúrajelentésünk összefoglalója az alábbi linkre kattintva letölthető.

 

 

2015 1 Konjunktúrajelentés összefoglaló
2015 1 Konjunktúrajelentés összefoglaló
2015_1_Konjunktúrajelentés_összefoglaló.docx
637.4 KiB
57 Downloads
Részletek