Egyéb nemzetközi projektek

Bevált gyakorlatok az adóék csökkentésére a V4 országokban- kölcsönös tanulás és tanulságok Ukrajnának

A projekt célja a V4 országok és Ukrajna közötti a kölcsönös tanulás bátorítása, támogatása és összehangolása annak érdekében, hogy segítséget nyújtson ezen országok számára az adóék csökkentésében.

Szakértői értékelés – Szakpolitikai elemzés a 2007-2013 Kohéziós Politika teljesítményéről

2: Feladat: Országriport a Kohéziós Politika Eredményeiről. MAGYARORSZÁG, Éves riport 2010. A projekt célja az volt, hogy felmérje, milyen hatással …

Pénzügyi szektor teljesítményértékelési rendszer

A Kopint-Tarki a USAID megrendelésére a Deloitte PFS Team- (Partners for Financial Stability) országriport kutatásában működött közre.

Női vállalkozók Európa 37 országában – Statisztikai összehasonlító elemzés

Az Európai Bizottság és a DG Enterprise and Industry megbízásából készített nemzetközi tanulmány 37 ország női vállalkozóiról gyűjtött összehasonlítható statisztikai adatokat elemzi. A női vállalkozók számát, a vállalkozások típusát, az aktivitásuk ágazatait, az életkori kohorszokat és az iskolázottsági szintet tartalmazó adatok arra szolgálnak, hogy tényekre alapozott szakpolitikákat és intézkedéseket segítsenek elő. Megrendelő: European Commission, DG Enterprise and Industry
Konzorciumvezető: KMU Forschung, Vienna, Austria

Lezárva: 2014. november

A tagállamok kötelezettségteljesítéseinek vizsgálata a vállalkozások engedélyeztetéséről

Az European Commission, DG Enterprise and Industry megbízásából készült tanulmány azt vizsgálta, hogy a Versenyképességi és Innovációs Programban résztvevő tagországok (az EU 28, illetve Albánia, a volt Jugoszláv Macedón Köztársaság, Izland, Izrael, Törökország, Liechtenstein, Montenegró, Norvégia, Szerbia) mennyire tesznek eleget a vállalkozási engedélyeztetésre vonatkozó kötelezettségeiknek.